НОВИНИ

Президентът отказа среща с управляващите по казуса с Младен Маринов

Президентът Румен Радев отказа среща с управляващите заради казуса с освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов. Според него отговорността за спазване на законовите нормативи е в ръцете на кабинета. По-рано днес Радев намекна, че се съмнява в качествата на Младен Маринов за поста вътрешен министър. Това стана в отговор на въпрос за неподписването на указа за освобождаване на Маринов от поста главен секретар на МВР.

bnt avatar logo
от БНТ
20:04, 17.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Румен Радев - президент на Република България: Разбрах, че съм поканен на среща, на която няма как да отида. Особено, когато лидерите се разминават с институционалния тон. Коалиционният съвет не е законов орган. Кабинетът си има министър-председател и ресорен министър, и точно те трябва да организират това, което до момента не е направено, а именно съгласуването на това предложение за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР.

Държавният глава напомни, че той има ангажимент да го освободи, но дали това е най-удачният избор за вътрешен министър трябва да реши премиерът.

Румен Радев - президент на Република България: Аз имам ангажимент единствено към неговото освобождаване от позицията главен секретар на МВР. След всички проблеми и провали в Министерството на вътрешните работи премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори протест пред НС с искане за смяна на политическата система
Втори протест пред НС с искане за смяна на политическата система
Осъдиха НЕК да плати 64 млн. лв на Уорли Парсънс заради АЕЦ Белене
Осъдиха НЕК да плати 64 млн. лв на "Уорли Парсънс" заради АЕЦ "Белене"