Президентът поздрави учениците и учителите

Президентът Румен Радев поздрави учениците и учителите по повод днешния празничен ден.Ето какво написа той във фейсбук:

от БНТ
10:54, 16.09.2019
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Днес първият училищен звънец ще огласи цяла България. Децата ни отново ще прекрачат прага на училището, за да поемат по светлия път на знаниeто. Така както поколения наред жадните за просвещение българи предават този скъп завет на своите деца.

Най-вълнуващ е денят за всички първокласници, които за пръв път ще влязат в класните стаи, както и за техните родители.

Българското училище не е просто храм на знанието, а онова свято място, където децата се превръщат в осъзнати личности. От училището зависи дали ще бъдат заредени с достатъчно знания, със стремеж към новото и към непрекъснато самоусъвършенстване. Дали ще бъдат достойни граждани на родината, готови да посрещнат съвременните предизвикателства и да градят бъдещето на нашето общество.

За да могат нашите училища да отреждат достойно бъдеще на България в един силно конкурентен свят, те трябва да се ползват с подкрепата на институциите и на цялото общество:

-Да имат прогресивни учебни планове и програми и съвременна образователна инфраструктура;

-Учебници с безспорно съдържание;

-Да пазят и развиват своите традиции;

-Да имат ерудиран и вдъхновен преподавателски състав;

-Да се ползват с подкрепата на родителите.

Благодаря на всички учители и на онези, които с любов и всеотдайност насърчават благородната мисия на българското образование. Мисия, без която българската духовност и бъдеще са немислими.

Скъпи родители, без вашата положителна роля и подкрепа всички усилия в сферата на образованието биха били напразни. Не го забравяйте!

А вие, скъпи ученици, продължавайте с устрем и вдъхновение по предизвикателния, но благороден път на познанието. Бъдете любознателни и не се огъвайте пред препятствията, а ги превръщайте в трамплин към успеха. Отстоявайте с думи и дела територията на духовността, достойнството и човечността и каквото и да правите, нека бъде с мисъл за България.

На добър час!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ще бъдат ли засегнати доставките на шампанско във Великобритания заради Брекзит?
Ще бъдат ли засегнати доставките на шампанско във Великобритания заради Брекзит?
Министър Вълчев: Днес е най-празничният ден
Министър Вълчев: Днес е най-празничният ден