НОВИНИ

Президентът Радев: Най-голямото постижение на ЕС е опазването на мира 70 години

По повод Деня на Европа президентът Румен Радев отбеляза, че най-голямото постижение на Европейския съюз е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия. Държавният глава участва в двете церемонии в София, които отбелязаха Деня на Европа и 74-та годишнина от края на Втората световна война.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:07, 09.05.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Най-голямото постижение на Европейския съюз е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия, коментира президнетът Румен Радев.

Той участва в двете церемонии,които отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа.

Първо поднесе цветя пред паметника на Незнайния воин, където беше отбелязана 74-ата годишнина от края на Втората световна война.

След това той се включи в тържествената церемония по издигането на знамето на Европейския съюз пред сградата на президентската институция.

;

Голямата идея за обединена Европа, нямаше как да се реализира без победата над хитлерофашизма, отбеляза президентът Румен Радев. Напомни, че сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на милионите жертви в борбата с нацизма и да не забравяме и приноса на България.

Румен Радев, президент на Република България: Хиляди българи загинаха във Втората световна война, днес трябва да почетем тяхната памет. Да отдадем дължимото и на живите в момента български ветерани, те продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечеството.
;

Пред журналисти държавният глава коментира и актуални теми. Коментира и думите на премиера Борисов по негов адрес, че трябва да е еднакво отдалечен от всички партии.

Румен Радев, президент на Република България: Равно отдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет.

Според президента Радев опитите да бъдат заглушени скандалите с имотите на властта с всякакви други мероприятия няма да сполучат.

Румен Радев, президент на Република България: Понеже хората вече очакват разнищване на тези скандали, очакват реални действия и противодействие на корупцията.

Президентът е категоричен, че обвиненията към него за пристрастия към БСП, са абсолютно неприемливи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
32 училища в България предлагат дуално обучение
32 училища в България предлагат дуално обучение
Разпитаха земеделския министър като свидетел по разследването срещу Миню Стайков
Разпитаха земеделския министър като свидетел по разследването срещу Миню Стайков