НОВИНИ

Президентът Радев присъства на конференция за електронното гласуване

Намаляването на избирателната активност в последните години, както и влиянието на фалшивите новини върху избирателите - това са основните теми, които обсъждат участниците в международна конференция на Асоциацията на органите на управление на избори от Европа, организирана от ЦИК.

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:30, 09.11.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

На откриването президентът Румен Радев обяви, че във време на кибератаки и фалшиви новини, провеждането на честни избори е сериозно предизвикателство.

Вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че новите начини на гласуване може да бъдат съпроводени и със съмнение за тяхната достоверност. Държавният глава постави проблемите, свързани с дистанционното електронно гласуване и заяви, че очаква експертите да потърсят варианти за решаването им.

Румен Радев, президент на Р България: Усилено работим по въвеждането на електронно дистанционно гласуване. Това обаче също е свързано с много сериозни проблеми. На първо място това е да се даде възможност на всеки един да гласува чисто технологично и технически, на второ място да се защитят неговите лични данни. След това да се защити тайната на вота. И на всичко това да защитим сигурността и честността на този вот. Да избегнем всички опасности той да бъде манипулиран.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК отпусна 739 млн. лева за изграждането на АМ „Струма“
ЕК отпусна 739 млн. лева за изграждането на АМ „Струма“
Махат сцени с Кевин Спейси от филма Всички пари на света
Махат сцени с Кевин Спейси от филма "Всички пари на света"