НОВИНИ

Президентът изпрати съболезнователно писмо до близките на Никола Анастасов

В паметта на нацията Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора. Това написа държавният глава Росен Плевнелиев в съболезнователно писмо до близките на покойния актьор, който ни напусна след тежко боледуване.

bnt avatar logo
от Мария Димитрова
17:39, 09.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
президентът изпрати съболезнователно писмо близките никола анастасов

"Отиде си човек, за когото сцената беше смисълът и целта на живота. Едва ли има българин, който да не е усетил енергията на големия Анастасов, с която той покоряваше публиката в театралната зала, от екрана на телевизора или в киносалона.

В паметта на нацията Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора", пише държавният глава в писмото си.

"Талантът на великолепния наш актьор беше безкраен - вселена от завладяващи шеги и весели истории. Човекът Никола Анастасов ще запомним с неговата скромност и с онази усмивка, която кара всеки да се почувства част от светлия му, изпълнен с радост свят. Артистът Никола Анастасов ще остане сред нас със стотиците си изиграни роли. Комикът Никола Анастасов ще помним с желанието да покаже неугасващия шопски хумор, в който народната мъдрост и веселите житейски случки ни караха да забравим сивото ежедневие и от сърце да се смеем. Днес поднасяме последните аплодисменти на Никола Анастасов. Поклон пред светлата му памет!", се казва още в съболезнователното писмо на президента Росен Плевнелиев до близките на покойния творец.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строителството в Русе в спад, кофражистите изчезват
Строителството в Русе в спад, кофражистите изчезват
Трета жалба спира обществената поръчка за изграждането на ТОЛ системата
Трета жалба спира обществената поръчка за изграждането на ТОЛ системата