НОВИНИ

Президентът удостоява военнослужещи с висши звания

В навечерието на празника на Българската армия и Ден на храбростта - 6-ти май президентът Росен Плевнелиев ще удостои военнослужещи с висше офицерско звание.

президентът удостоява военнослужещи висши звания
bnt avatar logo
от БНТ
06:35, 05.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Генерал-лейтенант Константин Попов ще бъде удостоен със званието генерал. На церемонията в Гербова зала контраадмирал Георги Фиданов ще бъдат повишен в звание вицеадмирал, а комодор Кирил Михайлов ще получи висше офицерско звание контраадмирал. Досегашният директор на Дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност" в Международния военен секретариат на НАТО контраадмирал Емил Ефтимов ще бъде назначен на длъжността заместник-началник на отбраната и ще получи звание вицеадмирал.

Честванията да Деня на храбростта 6 май започват още от днес. Тази вечер в зала „Арена Армеец София" ще се състои музикален парад на военните духови оркестри. Участват представителен духов оркестър на Националната гвардейска част, представителните духови оркестри на Военновъздушните и на Военноморските сили, на Националния военен университет „Васил Левски" и фестивалния оркестър от състава на военно формирование 24 150 - Стара Загора от Сухопътните войски. В музикалния парад ще участват и военни духови оркестри от Гърция, САЩ и Шотландия. След концерта Националната гвардейска част ще произведе празнична илюминация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промяна в движението заради парада на 6 май
Промяна в движението заради парада на 6 май
Кметът на Раднево: Фенове на Берое предизвикаха напрежението
Кметът на Раднево: Фенове на Берое предизвикаха напрежението