НОВИНИ

Президентът връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи

Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи - Христо Меранзов, Дончо Папазов, проф. Цекомир Воденичаров и космонавта Александър Александров. Отличията са за високите им професионални успехи, издигането на авторитета на България и приноса им за съвременното й развитие.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:51, 08.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

С орден "Стара планина" - първа степен бяха отличени Христо Меранзов за заслугите му в областта на физическото възпитание и спорта и мореплавателят Дончо Папазов за приноса му в спорта, науката и журналистиката.

Проф. Цекомир Воденичаров получи орден "Св. Св. Кирил и Методий" с огърлие за заслугите му в развитието на медицинската наука и на факултетите по обществено здраве. С орден "За военна заслуга" - първа степен беше отличен вторият български космонавт генерал-майор Александър Александров за работата му в укрепването на въоръжените сили и националната сигурност на страната.
Христо Меранзов: Ние четиримата, макар и в различни области, сме работили в една обща посока, това е човекът, неговото физическо и интелектуално развитие.

Всеки от наградени, според президента Радев, с професионалната си дейност доказва, че българинът може да постига успехи на световно ниво.

Румен Радев, президент на Република България: От покоряването на необятния Космос до превземането на бурните океани, от подготовката на плеяда български спортисти с бляскави олимпийски победи до победата над болестите и смъртта с развитие на съвременната медицина.

Христо Меранзов благодари от името на наградените за полученото признание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Живописен пленер се проведе в евросело Черниче
Живописен пленер се проведе в евросело Черниче
Падат цените в заведенията по морето заради конкуренцията ол инклузив
Падат цените в заведенията по морето заради конкуренцията "ол инклузив"