Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Президентът връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи

Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи - Христо Меранзов, Дончо Папазов, проф. Цекомир Воденичаров и космонавта Александър Александров. Отличията са за високите им професионални успехи, издигането на авторитета на България и приноса им за съвременното й развитие.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:51, 08.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

С орден "Стара планина" - първа степен бяха отличени Христо Меранзов за заслугите му в областта на физическото възпитание и спорта и мореплавателят Дончо Папазов за приноса му в спорта, науката и журналистиката.

Проф. Цекомир Воденичаров получи орден "Св. Св. Кирил и Методий" с огърлие за заслугите му в развитието на медицинската наука и на факултетите по обществено здраве. С орден "За военна заслуга" - първа степен беше отличен вторият български космонавт генерал-майор Александър Александров за работата му в укрепването на въоръжените сили и националната сигурност на страната.
Христо Меранзов: Ние четиримата, макар и в различни области, сме работили в една обща посока, това е човекът, неговото физическо и интелектуално развитие.

Всеки от наградени, според президента Радев, с професионалната си дейност доказва, че българинът може да постига успехи на световно ниво.

Румен Радев, президент на Република България: От покоряването на необятния Космос до превземането на бурните океани, от подготовката на плеяда български спортисти с бляскави олимпийски победи до победата над болестите и смъртта с развитие на съвременната медицина.

Христо Меранзов благодари от името на наградените за полученото признание.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Живописен пленер се проведе в евросело Черниче
Живописен пленер се проведе в евросело Черниче
Падат цените в заведенията по морето заради конкуренцията ол инклузив
Падат цените в заведенията по морето заради конкуренцията "ол инклузив"