НОВИНИ

Приеха Закона за задължително депозиране на печатни и други произведения

Доставчиците на медийни услуги ще подават всяка година до 30 юни декларация, с която ще посочват действителните си собственици. Това приеха депутатите с окончателното приемане на Закона за задължително депозиране на печатни и други произведения. Вносители са Делян Пеевски и група народни представители от ДПС.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
11:36, 01.11.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Декларацията трябва да съдържа информация дали собственикът заема публична длъжност. Ще се отчита и за всяко получено финансиране през предходната година. Според вносителите задължението за разкриване на действителните собственици на вестници, онлайн медии, радиа и телевизии, ще доведе до прозрачност на медийния пазар.

Антон Кутев, зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Целта е да се изсветлят един от собствениците, един определен собственик на медии, който очевидно иска да докаже, че той не е монополист. И не виждам защо този медиен трик трябва да минава през законодателство. Между другото, в моята практика, може би не е достатъчно голяма, за първи път ПР акция се прави през законодателството.
Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на ДПС: Ние като народни представители ще гледаме как тези НПО-та изготвят доклади, цели абзаци от доклади, които са абсолютно неверни или поне много спорно верни. Той не е опит за ПР акция на едно лице, а той е ПР акция на България и на медийната среда в България, защото не може да се правят класации, които категорично не отговарят на свободата на словото в България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция и Македония възстановяват директните полети помежду си
Гърция и Македония възстановяват директните полети помежду си
Румен Радев: Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата
Румен Радев: Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата