НОВИНИ

Приключи драмата с барикадиралия се бивш полицай

70-годишният Петър Коджейков, който се барикадира от вчера следобед в дома си в столичния квартал "Стрелбище", бе изнесен на носилка и откаран в болница. При инцидента няма пострадали хора.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Я. Симов, М. Кадийска
15:03, 27.03.2016
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Петър Коджейков беше изнесен на носилка и му беше оказана медицинска помощ заради здравословното му състояние. Бившият полицай страда от психическо разстройство. Той е откаран в болница за по-нататъшни прегледи.

Според очевидци, преди Коджейков да бъде изведен, са били чути няколко изстрела. Няма пострадали служители на МВР, нито цивилни граждани. На мястото започва оглед на оперативно-следствените групи.

Очаквайте подробности в емисията "По света и у нас" в 20.00 часа.

;

На Коджейков ще бъде назначена експертиза, която да установи психичното му състояние. Едва след това ще се знае дали той може да носи отговорност за действията си.

Мъжът се барикадира вчера малко преди 14 часа в апартамента, в който живее с трудноподвижната си съпруга и дъщеря си. След скандал с дъщеря си, бившият полицай започнал да стреля първо по нея. Тя успяла да се измъкне и подала сигнал на тел.112.

Днес около обяд спецчастите успяха да влязат в дома на бившия си колега през прозорец на една от терасите. Първоначално той стреля по психолозите, които се опитваха да го разубедят. Екип на ДОТИ също пристигна на мястото.

По време на преговорите е имало моменти, в които Коджейков се е държал адекватно, обясниха полицаи. При убеждаването на бившия полицай са се включили и негови близки и роднини.

По-рано днес стана ясно, че Коджейков е предал оръжието си през 1996 година, когато вече не е бил в системата на МВР. Според полицаи днес той е използвал незаконен пистолет. За Петър Коджейков се знае, че е бивш служител на 4-то районно управление в София. Той е чичо на бившия шеф на НСО Тодор Коджейков.

Два часа преди да изнесат барикадиралия се бивш полицай, екипи на спешна помощ изкараха на носилка жена му.

Кадри от спасителната акция можете да видите във видеото по-горе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унищожените паметници в Палмира
Унищожените паметници в Палмира
Историята на един различен шофьор на такси
Историята на един различен шофьор на такси