НОВИНИ

Борисов откри модернизираното летище Безмер

Горски служители ще помогнат на военните да направят по-бързо просеки по българо-гръцката граница, за да имат готовност при нужда да монтират олекотеното преградно съоръжение тип Бруно при мигрантска вълна, съобщи министър - председателят Бойко Борисов в Безмер, където беше открито модернизираното летище Безмер. Премиерът коментира и неоснователните,според него, предстоящи протести на личните лекари, които започват от утре.

bnt avatar logo
от БНТ
13:51, 27.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Бойко Борисов: По-добро здравеопазване има ли за тая една година, та повече увеличение? Непрекъснато всеки иска повече увеличение да има. Тези пари са на всички данъкоплатци. Над 3 милиарда и половина отиват в здравеопазването. В армията са един милиард. Ми тези момчета нали и те искат и техника, искат самолети, всеки иска. Ние защо държавата обучаваме 6 години студенти безплатно за тях. Всички данъкоплатци плащаме, за да ги обучим да станат лекари и без никакъв ангажимент след това отиват в чужбина. Това правилно ли е?

Премиерът каза още, че при аварийни ситуации в модернизираното летище Безмер, в което могат да се осъществяват полети по всяко време, ще могат да кацат и самолети от гражданската авиация. Пистата на летището е удължена на 3000 метра, изграден е и карго терминал за разполагане на военни транспортни самолети. В модернизацията са вложени над 62 млн. лв., от които близо 55 са от фондовете на НАТО, а 7 млн. от програми на Министерство на отбраната. В летище Безмер се завърнаха и самолетите СУ 25, които по време на ремонта бяха базирани на летище Граф Игнатиево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Движението по Патриарха ще бъде отворено през май 2017 г.
Движението по "Патриарха" ще бъде отворено през май 2017 г.
БНТ ще излъчи филм за джихадистите в Моленбек
БНТ ще излъчи филм за джихадистите в "Моленбек"