НОВИНИ

Още повече нарушения след обновяване на пътя София - Мездра

Хората от четири село в Искърското дефиле събраха протестни подписки срещу бясната скорост, с която се движат коли и камиони през дефилето. Преди няколко месеца завърши пълната рехабилитация от второкласното шосе София - Мездра, но се оказа, че новата придобивка донесе повече проблеми отколкото радост за местните жители. Вижте репортажа на Илиана Минковска и Красимир Стефанов.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:55, 22.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Години наред пътят от Мездра до София през Искърското дефиле беше истинско изпитание за шофьорите. Дупките се превръщаха в ями, а те в кратери, където масово се чупеха автомобили. Сега гладкият и нов асфалт се превърна в скоростна отсечка за превозните средства. И в това нямаше да има нищо лошо, ако шосето не минаваше през няколко населени места.

Кметовете на селата поискаха от община Мездра съдействие проблемът да се реши с поставянето на препятствия поне на входа и изхода на населените места.

Петър Петков, кмет на с. Ребърково:
Няма такава практика, в закона изрично е записано, че трябва да има или концентрация на ПТП, или училище, а при нас това го няма, но нали сами виждате какъв е трафик и с каква скорост.
Иван Коцев, кмет на с. Люти брод:
В съседните общини Своге и Нови Искър от 2-3 години има поставени такива легнали полицаи.

Пътната обстановка се усложнява, когато заради катастрофа или сняг Е79 се затваря и цялото движение се пренасочва през дефилето. Затова хората се надяват, че проблемът ще бъде решен бързо в полза на безопасността и спокойствието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецпрокуратурата: Задържаните 6 човека за незаконно оръжие не са единствените
Спецпрокуратурата: Задържаните 6 човека за незаконно оръжие не са единствените
Румяна Арнаудова: Част от ваксините от Турция съдържат непозволено вещество
Румяна Арнаудова: Част от ваксините от Турция съдържат непозволено вещество