НОВИНИ

Продажбата на "ЧЕЗ" - коментар на Румен Петков и Владимир Каролев

"ЧЕЗ" е стратегическо предприятие, няма как да не предизвиква интерес. По време на водените преговори, българската държава имала ли е претенции как ще се структурира процедурата от гледна точка на националната ни сигурност? Това попита Румен Петков в студиото на "Още от деня". Гост по темата беше и Владимир Каролев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 26.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Ако беше дошла голяма компания, нямаше да има въпроси за националната сигурност, коментира Владимир Каролев.

Фирмата на Гинка Върбакова участва в саниране на сгради в Пазарджик за над 5 млн. лева, големите паркинги в града са нейни, коментира Петков и допълни, че не може българската държава да не проявява интерес към стратегическа сделка. Не бива да проверяваме "след мача", каза Румен Петков.

Никой не може да спре две компании да преговарят помежду си. ЧЕЗ е компания, в която 70% има участие чешката държава, но не е типичната държавна компания. България и Румъния сме в маргиналните пазари, а ЧЕЗ е решила да се изнася от този регион, това не е добре за нас. Преди повече от година те са обявили, че искат да продадат активите си у нас. Държавата ще има сериозна роля чрез КЕВР, каза Каролев.

След като държавата не е пожелала да контролира този процес, не разбирам защо трябваше да се иска оставката на Теменужка Петкова като министър на енергетиката, допълни Румен Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишават уменията на работещите в козметичния бранш заради липсата на кадри
Повишават уменията на работещите в козметичния бранш заради липсата на кадри
Д-р Йорданка Пенкова е подуправител на НЗОК, след като Плочев постъпи в болница
Д-р Йорданка Пенкова е подуправител на НЗОК, след като Плочев постъпи в болница