НОВИНИ

Продължава да е отцепен районът в Провадия, където се откъснаха скални отломки

Специалисти от Геозащита направиха оглед на скалите. Предписанията им ще бъдат готови утре и ще започне укрепване на ската. 14 са засегнатите къщи, а 26 души бяха евакуирани. Част от тях са настанени в хотел на разноски на общината, други са при близки и роднини.

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 14.12.2015
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Ден след като бяха евакуирани, Младен и Живка са дошли до дома си, за да съберат най- необходимото. Все още са в шок от случилото се, въпреки че откъсналите се скали не са разрушили къщата им. Живеят при приятели.

Къщата на Марин също е на застрашената улица. Семейството му я напуска още вчера и са настанени в хотел за сметка на Общината.

Около 400 тона тежат скалите, които в събота вечерта се срутиха от ската над Провадия. Риск крие и опасно надвисналото парче, работата по укрепването на което трябва да започне до ден, два - категорични са от Геозащита.

Чака се ценова оферта на дружество, което ще бъде ангажирано за укрепването. Засега не е ясно в какъв срок ще бъде извършено то, тъй като дейностите зависят и от атмосферните условия, заявиха от общината.

Вижте репортажа на Мариана Малева и Илко Илиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учениците от среден курс вече ще имат по-голяма свобода за профилиране
Учениците от среден курс вече ще имат по-голяма свобода за профилиране
280 са организираните престъпни групи у нас
280 са организираните престъпни групи у нас