Проф. Калин Гайдаров: Обществото няма отношение към младежите, които бездействат

Маскирани откраднаха оборота от 10 000 лв. и стекове с цигари от бензиностанция в София. Това е втори обир в рамките на няколко дни, от полицията не изключват набезите да са направени от една и съща престъпна група. Крадците ли стават по-дръзки или полицията по-неспособна да ги залови коментира проф. Калин Гайдаров, бивш директор на Института по психология към МВР.

от БНТ
08:51, 23.01.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Това е един естествен процес на развитие на престъпността. Тя, както и светлата част на обществото, е динамична, коментира проф. Гайдаров.

Проф. Калин Гайдаров, бивш директор на Института по психология към МВР: От друга страна, очевидно е, че има един процес на цялостна деградация на публичните нрави. Това няма как да не се отрази и върху най-крайните проявления на престъпността.

Много е важно как се противодейства, отбеляза той.

По думите му има натрупване на хора, които не работят, не учат и не се занимават с нищо обществено полезно, а в това безделие се раждат всякакви идеи и се провокира и престъпността.

От съществено значение е полицията да работи по профилактика и превенция на престъпността, каза проф. Гайдаров.

Проф. Калин Гайдаров: Дали тези хора са едни и същи не е толкова важно. Важното е, че има много такива хора и броят им се увеличава заради това, че обществото няма отношение към тази своя част най-вече юноши и младежи, които не правят нищо.

Той каза, че е много важно и обществото да подава сигнали за нередности.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Съдът реши да прекрати правомощията на кмета на Благоевград
Съдът реши да прекрати правомощията на кмета на Благоевград
Пътна полиция в Пловдив залови шестима души, карали с превишена скорост
Пътна полиция в Пловдив залови шестима души, карали с превишена скорост