НОВИНИ

Проф. Камен Плочев беше избран за шеф на НЗОК

С рядко срещано единодушие НС избра за управител на Националната здравно-осигурителна каса проф. Камен Плочев. Кандидатурата му беше предложена от ГЕРБ и Обединените патриоти, но ласкави думи за него се чуха от целия политически спектър в парламента. Проф. Плочев до момента беше началник катедра "Инфекциозни болести" във ВМА-София. Той поема Здравната каса, след като предишният шеф Глинка Комитов подаде оставка.

bnt avatar logo
от БНТ
17:57, 28.07.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
проф. Камен Плочев - управител на НЗОК: - Основните подводни камъни, които очаквате да заварите в касата? - Те подводните камъни не са в касата, те са в системата. И са заложени първо в това, че това което за мен е най - голяма ценност - здравето е превърнато в търговия и всеки се стреми да печели. Аз съм от другата страна на бариерата - аз се стремя да дам здраве. И втория подводен камък това е недостатъчното пари. Но това важи за цялата държава и аз не мога да бъда егоист да казвам - ма дайте на мен , не давайте за образование или примерно за енергетика - така че, колкото има с толкова ще се справяме.
проф. Николай Петров - министър на здравеопазването: Очаквам с много надежди да има повече синхрон, да има повече прозрачност, коректност, да вземаме съвместни решения, защото на практика системата е една.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историята на Мира и Джо
Историята на Мира и Джо
Тестват полски електроавтобус във Варна
Тестват полски електроавтобус във Варна