НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Стрелча

Прокуратурата повдигна обвинение за принуда срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов. Той е обвинен за това, че е накарал един общински служител да подаде молба за напускане без дата. В случай, че откаже служителят е бил заплашван с уволнение. Кметът е на свобода срещу "парична гаранция" от 2000 лева. Разследването продължава, разпитват се още свидетели и са назначени нови експертизи.

bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 21.03.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Разследването срещу Стойно Чачов е по сигнал на бивш служител. Според него през 2016-а година Чачов е събрал служителите на общината в заседателната зала и ги принудил да подпишат по две молби - една за назначаване и една за напускане.

Пламен Пантов - говорител на Окръжна прокуратура - Пазарджик: Упражнена е принуда, натиск върху служител на кметството като същият е бил заплашен, че ако не подпише съответният формуляр, който му е оставен, ще бъде уволнен. Под давлението на тази принуда служителят е подписал.

Чачов заяви, че не се притеснява от разследването срещу него и иска истината да излезе наяве. Кметът отрече да е оказвал натиск спрямо подчинените си.

Стойно Чачов: Моята съвест е чиста, просто ще чакаме прокуратурата да си свърши работата. Крайният резултат е важно хората да разберат със съдействието на прокуратурата в моята невинност.

От прокуратурата уточниха, че обвинението се отнася само за една молба за напускане под натиск, но отказаха да коментират намерени ли са останалите заявления. На този етап няма да бъде искано отстраняването на Чачов от длъжност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха бившия президент на Бразилия за корупция
Арестуваха бившия президент на Бразилия за корупция
Откриват музей на белия щъркел в Белозем
Откриват музей на белия щъркел в Белозем