НОВИНИ

Прокуратурата разследва безстопанственост във ВиК-Перник

След проверки на Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник за източването на язовир „Студена“ и водния режим обвинителите ще разследват безстопанственост във ВиК Перник по информацията, че има отклоняване на вода към град Радомир. Останалите материали ще бъдат изпратени на Специализираната прокуратура - София по компетентност да се разследва работата на кметове и областен управител.

bnt avatar logo
от БНР
14:40, 11.12.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
прокуратурата разследва безстопанственост вик перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи по-рано днес, че ще подпише новия график за режима на водата, след като го съгласува с всички институции на територията на общината. По думите му предложеният вчера от министър Петя Аврамова вариант за воден режим в Перник не е окончателен.

Владимиров каза, че ще отправи предложение към ВиК специално за празниците режимът да не е толкова болезнен и драстичен и коментира, че лошата организация на ВиК и несработването на техните инсталации е довела до това една не малка част от кварталите на Перник да нямат вода с дни.

Кметът изрази надежда новият управител на ВиК-Перник да навлезе бързо в проблемите, защото жителите на махала „Андрейна“ в Батановци нямат вода вече почти две седмици, високите квартали на Перник и част от селата също нямат питейна вода с дни и дружеството трябва спешно да отстрани тези проблеми.

По повод вчерашната среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Владимиров каза, че след един изгубен месец, нещата още са на вариант "търсят се водоизточници".

Такъв е бил отговорът му и на въпроса - ще има ли още водоноски в Перник.

Междувременно стана ясно, че Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" е отпуснала 26 000 десетлитрови бутилки минерална вода на Перник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микробус се обърна на Северната скоростна тангента в София
Микробус се обърна на Северната скоростна тангента в София
Тежка катастрофа между два микробуса на пътя Русе - Бяла, има пострадали
Тежка катастрофа между два микробуса на пътя Русе - Бяла, има пострадали