НОВИНИ

Протест "Аз съм куче" пред общината

Протест пред Столична община в защита правата на бездомните кучета. Доброволци от природозащитни организации поискаха животните да не се затварят в общинските приюти.

bnt avatar logo
от Ж. Гецова
14:56, 17.03.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Защитниците на животни разиграха и сцена от насилие над кучета, за да покажат при какви условия са принудени да живеят в приютите. Според тях общината не осигурява гарантирания чрез закон граждански достъп до тях.

Протестиращите поискаха и оставката на заместник-кмета по екология Мария Бояджийска. От общината заявиха, че условията в приютите са добри. И допълниха, че от Българската агенция по безопасност на храните нямат забележки към общинските приюти.

Доброволец към фондация Помощ за животинки в беда и НПО Зоозащита: Настояваме за незабавно прекратяване на затварянето на животни в общински приюти. Още повече, че Висшият съд е обявил приюта в Богров за незаконен.

Доброволец в Зоозащита: Това са някакви концлагери. Пребиват ги, супер брутално се отнасят със тях.

Доброволец към фондация "Помощ за животинки в беда" и НПО Зоозащита: Това е една чудесна схема за източване на общински пари, които отиват в една партийна касичка.

Нина Макарова, Столична община: Този бюджет се изразходва напълно прозрачно. Всеки месец се прави представяне на изразходването на бюджета от директора на общинското предприятие. За миналата година има спестени средства в размер над 600 хил. лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ искат от Борисов обяснение за Кънев и ДСБ
ГЕРБ искат от Борисов обяснение за Кънев и ДСБ
Строителният ни бранш може да участват в инфраструктурни обекти в Туркменистан
Строителният ни бранш може да участват в инфраструктурни обекти в Туркменистан