НОВИНИ

Потушен е големият пожар в Първомай

Овладян е големият пожар в Първомай, който изпепели почти до основи производствена база за птичи продукти в града. В района все още тлее силен дим. И днес продължава огледът на мястото на инцидента. Все още не е ясна конкретната причина за пламъците.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:24, 17.03.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Две пожарни коли остават да дежурят на мястото на инцидента, за да не тръгнат нови пламъци. Замерванията на атмосферата са показали, че няма замърсяване в района. Достъпът до опожарената база е забранен.

"Няма още официално становище и ми е забранено да пускам, когото и да е било", обясни охраната.

От управата на завода също отказаха да разговарят с екипа ни за размера на щетите и дали предприятието е застраховано.

В опожарения производствен склад в Първомай са работили над 100 души. След инцидента хората не знаят каква ще е съдбата им.

- От служителите сме. Забранено ни е да говорим.

- Над 100 човека се хранят от това предприятие и всички ще бъдат запазени.

- Увериха ли ви в това.

- Абсолютно.

От община Първомай ще направят всичко възможно, за да насочат хората към различни социални програми и бюрото по труда, ако все пак се стигне до съкращаване на работниците.

Ангел Ангелов, община Първомай: Трагедията е голяма. Наистина това е един голям инвеститор за нашия район.Ще останат доста хора безработни, но би трябвало ситуацията да се овладее и всичко да е нормално.

За да окажат морална подкрепа на собственика на завода Йордан Терзиев, на място на инцидента дойдоха част от оркестър "Канарите", които от години са близки приятели с Терзиев.

Атанас Стоев, ръководител на оркестър "Канарите": Това са много години граден бизнес, с много труд. Ние от както се познаваме той постоянно гради, постоянно строи, постоянно е с работните дрехи.

Преди години в завода в Първомай са инвестирани и европейски средства за модернизацията на предприятието, разказаха днес негови служители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любопитни факти за леприконите по случай Деня на Свети Патрик
Любопитни факти за леприконите по случай Деня на Свети Патрик
​Нова вълна от протести заля Бразилия
​Нова вълна от протести заля Бразилия