НОВИНИ

Протест на "Зелените" пред Министерството на околната среда

Президентско вето върху закона за концесиите, поискаха от Партията на зелените на протест тази вечер пред сградата на Дондуков 2. Стигна се и до краткотрайна блокада на централните улици.

bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 30.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Малко след 18.30 еко активистите потеглиха на шествие към Министерството на околната среда. За кратко те затвориха част от бул. Дондуков при кръстовището пред паметника на Св.София, а след това преминаха по Мария Луиза, блокирайки дясната част на булеварда.

Еколозите поискаха да бъде оставен сегашният срок за отдаване на концесия - до 30 години, да не се отдават републикански пътища, минерални и термални води, а да бъдат обявявани концесии само за строителство и услуги. Зелените предупредиха още, че вратичка в законодателството заплашва защитените плажове от застрояване.

Андрей Ковачев, ПП "Зелените": "Ако тези заповеди за защитените зони не бъдат обявени с режими, които да казват, че и навътре от сушата не може да се строи, дивите плажове просто няма да бъдат диви.Това е , което искаме да кажем на президента."
Андрей Ралев, ПП "Зелените": "Проблемът със Закона за концесиите е, че се дава възможност концесиите да бъдат по-дълги от 35г. Дава се възможност концесионерите да диктуват правилата.Те да има възможност да взимат обезщетения, ако се прекрати концесията."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До дни ще е ясно ще има ли ново кръстовище на входа на квартал Струмско
До дни ще е ясно ще има ли ново кръстовище на входа на квартал "Струмско"
Варна с рекорден бюджет за 2017 година
Варна с рекорден бюджет за 2017 година