НОВИНИ

Окончателно: Водата поскъпва в 14 града

Окончателно - водата поскъпва в 14 града, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Най-голямо ще е увеличението в Ямбол - 20%, във Враца -13%, в София над 9 на сто. Предиобед, протест, организиран от БСП срещу поскъпването, блокира за час бул. „Дондуков“ пред КЕВР и пред Министерския съвет.

Николай Минков
от Николай Минков
15:41, 15.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

От левицата поискаха оставката на премиера заради цялостната му политика в социалната сфера. От ГЕРБ обвиниха опозицията че се опитва да влияе върху независим орган, излъчен от парламента, каквато е Комисията за електронно и водно регулиране. Регионалният министър каза, че правителството готви мерки за компенсиране на най-уязвимите социални групи.

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Независимата комисия за енергийно и водно регулиране е независима само от народа си, но е зависима от монополисти и концесионери.
БНТ: Какво конкретно искате да кажете сега, в този момента на премиера?
Корнелия Нинова, лидер на БСП: Да си дава оставката. Искаме му я заради цялостната политика - социална, икономическа, всичко, по което засега сме говорили, вие го знаете и затова на 17 януари ще имат вот на недоверие.
Валентин Николов, председател на подкомисията за наблюдение на КЕВР и депутат от ГЕРБ: Как мога в момента да определя действията на БСП? Мога да ги определя като политически цинизъм. Когато говорят, че нямаме реформи в правителството, ето как те постъпват с една реформа , която те са гласували, като водна стратегия.
Николай Нанков, министър на регионалното развитие: Ние ще бъдем и правителството, което ще въведе социалните помощи за социално уязвимите групи, най-бедните български граждани, когато говорим за водни количества и водна услуга. Така наречените водни помощи по принципа на енергийните.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6 деца от Банкя са в Пирогов със съмнения за натравяне с дъвки
6 деца от Банкя са в "Пирогов" със съмнения за натравяне с дъвки
Президентът за лекарствата: Управляващите са на път да загубят човешкия си облик
Президентът за лекарствата: Управляващите са на път да загубят човешкия си облик