НОВИНИ

Протест в Брусарци срещу закриването на пожарната

Протест на жители на община Брусарци срещу закриването на пожарния участък. "За" запазването му в подписка са се обявили около 1200 души.

bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 09.11.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Те са притеснени, че при пожар или наводнение помощта ще пристига по-късно. В района има много земеделски площи, както и три язовира. Със закриването на пожарната най-близките пожарни служби ще бъдат тези в Монтана и Лом, които са на около 50 километра разстояние. За среща с недоволните жители, на място се очакват министърът на вътрешните работи Валентин Радев и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Румяна Русинова, жител на с. Смирненски: На 2 юни 2016 година избухна пожар в заведение. Ако не беше пожарната от Брусарци, която се отзова за десет минути, щеше да изгори цялата къща от 240 квадрата. Така че сме против закриването на пожарната.
Румен Савов, кмет на с. Дондуково: Отговарях за строителството и една от задачите ми беше да довърша пожарната и да я открием. И това се случи през 1984 година, Така че съм свързан с тази пожарна и затова съм дошъл тука на протеста.
Бойка Христова, бивш кмет на с. Смирненски: И аз питам управляващите сещат ли се, че освен пожарите, за които забравят в момента, на територията на община Брусарци има два малки общински язовира и един, който е втори по големина след монтанския язовир.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна ремонтът на Младежкия дом във Варна
Започна ремонтът на Младежкия дом във Варна
Стотици мигранти са се подготвяли да влязат в България
Стотици мигранти са се подготвяли да влязат в България