НОВИНИ

Протест в Търговище след катастрофа с пиян служител на съдебната охрана

Протест в Търговище, след като пиян служител на съдебната охрана причини катастрофа и избяга от произшествието. Над 200 жители и роднини на двамата пострадали младежи излязоха тази сутрин пред Съдебната палата. Те се притесняват - извършителят да не остане ненаказан, тъй като е брат на бивш полицейски шеф и затова разпънаха символично чадъри.

bnt avatar logo
от Денислава Атанасова
19:38, 05.11.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Служителят на съдебната охрана Валентин Парашкевов е блъснал с автомобил двама младежи на мотоциклет миналия петък. Избягал и се укрил. Бил е пиян. Задържан е два часа след инцидента. Според полицията дрегерът е отчел 0,71 промила. Още преди изтичане на 24-часовия арест обаче майката на пострадалото момче е видяла как той излиза от сградата на следствието. Това предизвиква недоволство в социалните мрежи, а притеснението, че над него ще бъде разпънат чадър изкара хората на площада.

Миглена Цанкова, майка на пострадалото момче: Тогава решихме да направим този мирен протест и да вземем нещата в наши ръце.
протестиращ: „Борим се да няма укрити доказателства, борим се да бъде уволнен дисциплинарно, борим се този човек, най-сетне да си понесе отговорността".
;

Младежите са настанени в болницата в Търговище без опасност за живота, но с тежки травми.

Бончо Стефанов - баща на пострадалото момиче: „Момиченцето ми е в ОАРИЛ. Събираме кръводарители. Състоянието ѝ е критично. Борим се"

От вчера тече 72-часовото задържане на шофьора. Повдигнато му е обвинение за транспортно произшествие по непредпазливост, при което са причинени 3 средни телесни повреди.

Драгомир Сяров, Окръжен прокурор на Търговище: Назначени са експертизи. Ще има такава и за наркотици.

Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянна мяра задържане под стража на Парашкевов. От правосъдното министерство съобщиха, че той е уволнен и срещу него е образувано дисциплинарно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводненията в Италия припомниха проблема с незаконните строежи
Наводненията в Италия припомниха проблема с незаконните строежи
Фермери, които отглеждат патици, излязоха на протест пред Агенцията по храните
Фермери, които отглеждат патици, излязоха на протест пред Агенцията по храните