НОВИНИ

Протест за по-чист въздух в Русе блокира кръстовището на "Дунав мост"

Протест в Русе срещу мръсния въздух и блокада на кръстовището на граничен пункт "Дунав мост". Мотото е "Русе иска да диша".

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 14.09.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Хората настояват да станат ясни причините за замърсяването на въздуха, както и да се налагат по-големи глоби, които да накарат фирмите да спазват законодателството.

Друго искане на протестиращите, да се мият по-често улиците на града, се изпълни в движение - докато хората се придвижваха към "Дунав мост" колоната от автомобили беше посрещната от цистерна с вода.

Илияна Илиева: Аз съм всеки ден в парка, всяка сутрин. Мирише различно, но всеки ден мирише. Затова сме тук - за нас, за децата ни, за града ни. Очакваме реакция, очакваме независим тест на въздуха.
Николай Димитров: Проблемът с обгазяването на града е от десетилетия и почти не се вземат мерки, даже се влошава. Навлизането на толкова много промишлени производства също утежняват тази ситуация.
Галичка Николова: Просто искаме институциите да си влязат в ролята и да си направят нужните проверки, да спрат, ако е нужно и производителите до времето, до когато си преведат в норми всички пречиствателни съоръжения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събор на русофилите се провежда край язовир Копринка
Събор на русофилите се провежда край язовир Копринка
Авария остави без вода половин Перник, Батановци и шест села
Авария остави без вода половин Перник, Батановци и шест села