НОВИНИ

Протестиращи пред НС поискаха оставката на правителството

С викове „Оставка” наши сънародници от страната и чужбина излязоха на протест пред Народното събрание, предаде БГНЕС. Малко преди обявеното начало на протеста в 14 ч., насъбралото се множество опита да пробие кордона от полицаи, за да спре движението по бул. „Цар Освободител”, но безуспешно. Вследствие на това броят на униформените значително се увеличи.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:10, 16.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
протестиращи поискаха оставката правителството

Протестиращите се обявяват срещу правителството на ГЕРБ и „безогледното българоубийство“.

„Целта на протеста ни е да се съберем достатъчно много и тъй като сме в правото си на обсада на парламента да пробием, при втория си опит полицейския кордон и да достигнем вратите, и то с такъв устрем, че да излезем от другата страна. Ние няма да ги осъждаме, те сами се осъдиха с делата си. В сряда, в 14 ч. ще бъдем достатъчно много повече отсега, за да свършим каквото трябва”, заяви пред БГНЕС Спас Мантаров, който е организатор на протеста.

Той беше категоричен, че България трябва да продължи да живее и след него и му е безразлично дали ще бъде убит или ще се върне с победа.

От паметника на „Цар Освободител” протестиращите се придвижиха към Президентството и Министерския съвет, където отново се опитаха да пробият полицейския кордон, но безуспешно. След това шествието премина по бул. „Витоша” и се върна отново пред парламента. Утре се очаква да има нов протест, този път от 17:30 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финал преди финала на Индиън Уелс, Федерер среу Надал на 1/2-финалите
Финал преди финала на Индиън Уелс, Федерер среу Надал на 1/2-финалите
Сблъсъци пред албанския парламент
Сблъсъци пред албанския парламент