НОВИНИ

Протестът на мотористите се разрасна в 15 града

Мотористи излязоха на мирен протест днес пред съдилища в страната. Протестът беше обявен в 15 града.

bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 10.08.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Протестите бяха разпалени от смъртта на семейство мотористи, които бяха убити край Драгоман от турския шофьор Фарук Беткаш. След като съдът му наложи мярка за неотклонение "домашен арест", той се укри и в момента е обявен за общодържавно издирване. Протестиращите мотористи се организираха във Фейсбук и специално подчертаха в изявление, че протестът им не е политически обвързан, а е протест за промяна.

Съдиите от Софийския окръжен съд излязоха днес със становище в подкрепа на определената от колегата им Недялка Николова мярка "домашен арест" за Фарук Бекташ. В него се казва, че разглеждането на искането на прокуратурата за постановяване на мярка "задържане под стража" е извършено в публично заседание, а мотивите на съдия Николова за определяне на мярката "домашен арест" са изложени подробно в съдебния акт и са оповестени на интернет страницата на съда.

;

В становището на съдиите се пояснява, че мярката "домашен арест" е постановена, след като съдията докладчик се е запознала с доказателствения материал, събран на този етап от досъдебното производство, съобразно закона и водена от вътрешното си убеждение, че това е подходящата мярка за неотклонение.

Съдиите заявяват, че считат за неуместни опитите да се внуши, че Недялка Николова страда от гузна съвест и е непочтена, а също, че иска да се укрие и да избяга. В момента тя ползва планиран платен годишен отпуск, се посочва още в становището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галериите в София - пълни с туристи през лятото
Галериите в София - пълни с туристи през лятото
В Германия готвят законови промени за затягане на антитерористичните мерки
В Германия готвят законови промени за затягане на антитерористичните мерки