НОВИНИ

По-малко туристи във Франция заради атентатите

В разгара на лятото Франция отчита намаляване на потока от чуждестранни туристи. През юли пристигналите със самолет са с 10 процента по-малко, в сравнение със същия месец на миналата година. Властите и представители на бранша сочат като основна причина поредицата от терористични нападения, започнала с атентатите в Париж през ноември, при които загинаха 130 души.

bnt avatar logo
от БНТ
17:13, 10.08.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

През август много парижани напускат града и той остава във владението на туристите. Сега опашките пред Лувъра и популярните забележителности са по-малки. Това се свързва с вълната от атентати във Франция.

Прекарахме два дни в Ница. Беше приятно, стараехме се да не мислим. Но се натъжихме, видяхме мястото на онзи тъжен инцидент. Все пак не искаме да се боим, животът продължава.

Още преди нападенията в Ница и после в Нормандия е отчетен 10-процентен спад в броя на туристите за първите пет месеца на годината, в сравнение със същия период на 2015-а.

Тома Дешан, Парижко туристическо бюро
Главната причина за спада в броя на туристите е страхът от атентати. Това влияе много на клиентите от Азия, особено на японците, които се боят да идват във Франция.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стопява ли се и ледът между Лондон и Москва?
Стопява ли се и ледът между Лондон и Москва?
В космоса човек е по-безчувствен към болката, отколкото на Земята
В космоса човек е по-безчувствен към болката, отколкото на Земята