НОВИНИ

Кметът на София спря застрояването на зеления терен в "Младост 1"

Засега няма да се строи върху зеления терен в столичния квартал "Младост 1". До тази развръзка се стигна, след като хората от квартала многократно излизаха на протести и се обявиха против намеренията на инвеститора да построи триетажна сграда между блоковете.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
12:00, 10.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Протестиращите заплашиха, че ще съдят Общината заради даденото разрешение за строеж и приемането на подробния устроиствен план без да бъдат поканени на общественото му обсъждане. Исканията на жителите стигнаха до кмета на София Йорданка Фандъкова, която разпореди цялостна проверка на случая.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Назначих цялостна проверка на този казус. От момента на реституция, защото това се е случило много отдавна до приемането на общите устройствени планове. До приключване на тази проверка със сигурност няма да позволя да се строи."

Георги Тончев, собственик на фирмата, която трябва да строи там, обясни, че е бил потърсен от Столичната община, откъдето са го помолили да спре строежа, докато тече проверката. Тончев заяви, че ще изчака резултатите от нея, защото иска всички да са спокойни, че намеренията му не са незаконни.

Кметът заяви, че ще направи всичко възможно това зелено пространство да бъде запазено. И обясни, че докато трае проверката, ще се търсят варианти за трайно решение на проблема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На четвъртия ден от наводненията в Скопие градът бавно се възстановява
На четвъртия ден от наводненията в Скопие градът бавно се възстановява
Скулптури от масло
Скулптури от масло