НОВИНИ

До 9.00 часа в НС не е постъпвало искане за свикване на извънредно заседание​

В съобщение до медиите председателят на НС Цецка Цачева заявява, че до 9,00 ч. днес, в Народното събрание не е постъпвало искане за свикване на извънредно пленарно заседание. Това съобщиха от пресцентъра на НС.

bnt avatar logo
от БТА
11:15, 10.08.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Заседание на Народното събрание, когато то е във ваканция, се свиква от Председателя на парламента при наличие на някоя от следните хипотези - по негова инициатива - каквато към момента няма или по искане на една пета от народните представители.

Отправяне на искане от народни представители до Председателя на Народното събрание да упражни правото си и по своя инициатива да свика заседание на парламента, не е предвидено като процедура нито в Конституцията на Република България, нито в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, поради което такова искане няма правни последици.

Цачева заявява, че ще изпълни разпоредбата в Правилника за организацията на дейността на Народното събрание, ако народни представители реализират предвидената в Конституцията възможност и внесат искане за свикване на заседание на Народното събрание, подписано от една пета от депутатите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампанията на БНТ Дари кръв в Стара Загора
Кампанията на БНТ "Дари кръв" в Стара Загора
Антиспин кампания във Велико Търново
Антиспин кампания във Велико Търново