НОВИНИ

Провал на преговорите между БСП и "Движение 21"

Провал на преговорите между БСП и "Движение 21" за обща кандидат-президентска кандидатура. От партията на Татяна Дончева се отказаха от планираната среща между двете партии, защото смятат, че БСП е раздирана от вътрешни противоречия. От "Позитано" 20 коментираха, че решението на "Движение 21" е потвърждение, че Татяна Дончева сама ще се кандидатира за президент.

bnt avatar logo
от Ст. Рошкев,
16:51, 09.08.2016 (обновена)
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

В официална позиция, изпратена до медиите, днес от "Движение 21" заявиха, че се оттеглят от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати за държавен глава. Пред БНТ лидерът на "Движение 21" потвърди позицията на партията си, че действията на ръководството на БСП създават впечатление, че БСП не е готова за преговори.

Татяна Дончева, председател на "Движение 21": Аз не виждам никаква необходимост "Движение 21" да бъде натоварено на каруцата на една формация, която не е наясно със себе си. Разкъсва се от противоречия между лагерите си. Обслужва интереси -корпоративни и олигархични.

От "Позитано" 20 коментираха, че от допитването сред членовете на БСП станало ясно че Татяна Дончева няма да е общата кандидатура на левицата за президент, затова от "Движение 21" вероятно бързат с изявлението си.

Иляна Йотова, евродепутат, член на ИБ на БСП: Това е потвърждение на тезата, че госпожа Дончева сама ще се кандидатира за президент. Когато една партия тръгва на избори, тя естествено започва атаката и срещу своите опоненти. В случая само за няколко седмици БСП от потенциален партньор, очевидно се превърна в опонент.

От "Движение 21" се усъмниха в предварителното допитване в редиците на БСП.

Татяна Дончева, председател на "Движение 21": Ние знаем за технологията за провеждане на подобни номинации. И смятам, че членовете на БСП знаят тази технология и знаят колко тя е порочна и как позволява да се запушват уста на хора, които не биха били много съгласни с участието си в подобен род комбинации.

Въпреки несходството в позициите от БСП заявиха, че с "Движение 21" могат да се водят разговори в другата посока, която самата Татяна Дончева е предложи при първата среща между БСП и "Движение 21".

Иляна Йотова, евродепутат, член на ИБ на БСП: А именно да се създаде тази атмосфера на честна игра. Да има обединени усилия срещу евентуални фалшификации при купуване на гласове. За всичко това си има технологии, има сътрудничество, секции, в комисии и т.н. Така че след първоначалните емоции на г-жа Дончева, смятам че тези разговори ще продължат и занапред.

От БСП казаха още, че номинациите, с които ще отидат на преговорите с АБВ, са 6+2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП иска да свика парламента за отмяна на мораториума за АЕЦ Белене
БСП иска да свика парламента за отмяна на мораториума за АЕЦ "Белене"
​Обстановката с горските пожари у нас постепенно се нормализира
​Обстановката с горските пожари у нас постепенно се нормализира