НОВИНИ

Проверяват всички тераси на сградата в София, от която се срути мазилка

Аварийните екипи на Столичната община ще проверят всички тераси на сградата, която вчера започна да се руши. Част от мазилката на жилищна кооперация на ъгъла на улиците "Граф Игнатиев" и "6 септември" се срути върху тротоара. Инцидентът в центъра на града по чудо се размина без пострадали.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
11:42, 30.04.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Обезопасителни ленти и днес спират преминаването под опасните тераси на улиците "Граф Игнатиев" и "6 септември". След като вчера късове от мазилката на третия етаж се срутиха, аварийните екипи установили, че е опасен и долният етаж.

Обезопасителни ленти и днес спират преминаването под опасните тераси на жилищната сграда. След като вчера късове от мазилката на третия етаж се срутиха, аварийните екипи установили, че е опасен и долният етаж.

Красимир Димитров - директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към СО: Нашият екип отстрани от втория етаж опасни плочи, които са на терасата и от третия етаж странично.
Имаше опасност от втория етаж да паднат по-големи парчета, отколкото от третия етаж.
Това според мен може да се дължи на всякакъв вид метеорологични условия.

Според живеещите в сградата обаче, ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" е допринесъл за рушенето ѝ. Те настояват да се направи проверка на всички стари кооперации в района.

Кирил Кирилов - домоуправител: Тази техника земекопна, валираща, разбиваща, с тези вибрации са допринесли за компрометирането на части от сградата.

На собствениците на жилищата е съставен констативен протокол. Те са задължени сами да укрепят терасите. Срок за това обаче няма.

Красимир Димитров - директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към СО: Предстои оглед от районната администрация и от "Архитектура и градоустройство" да направят оглед на сградата, специално на терасите.

Ако няма други опасни тераси, лентите ще бъдат махнати и по тротоара ще може да се преминава.

Вижте и още във включването на Паулина Найденова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия и Косово са готови да възобновят диалога помежду си
Сърбия и Косово са готови да възобновят диалога помежду си
Започват честванията на 143 г. от обявяването на Априлското въстание
Започват честванията на 143 г. от обявяването на Априлското въстание