НОВИНИ

Първи ден без бурки в Пазарджик

От днес влезе в сила забраната за носене на облекла в Пазарджик, които прикриват лицето и не позволяват човек да бъде разпознат. До момента никой не е обжалвал направената промяна. Ето каква беше атмосферата в ромския квартал Изток днес.

bnt avatar logo
от Надежда Шомова
19:52, 12.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В първия ден, в който действа забраната за носене на бурки в ромския квартал "Изток" нямаше видимо напрежение.Екипът ни видя,че голяма част от забулените жени бяха открили лицата си.

От кметството казаха, че контролът по спазването на правилата е възложен на полицията. Ако наредбата не се спазва, след установяване самоличността на нарушителите, ще се съставят административни актове. При първо нарушение, предвидената глоба е 300 лв., а при повторно - 1000 лв.

Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР - Пазарджик: Това дали има, или няма такива хора е въпрос на получаване на информация, било на тел.112 или в РУ в Пазарджик, а от там нататък е наш ангажимент да се отзовем на тези сигнали,да изясним фактическата обстановка. Ако има такива хора, които са покрили лицата си, така че да не може да бъде установена тяхната самоличност и да не могат да бъдат идентифицирани, съответно по надлежния ред ще бъдат съставяни административни актове на нарушителите. След това кметът е този, който има правомощия по наредбата за обществения ред да издаде наказателно постановление за съответната санкция.

От кметството са убедени, че особена съпротива срещу забраната няма да има. Когато се върнат нарушителите един-два пъти от общината например, или ги глобят и най-упоритите ще се съобразят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ Товарни превози остават държавна собственост
БДЖ "Товарни превози" остават държавна собственост
Започна туристическото изложение „Уикенд туризъм“ в Русе
Започна туристическото изложение „Уикенд туризъм“ в Русе