Варна стана домакин на първото кулинарно изложение за иновации в храната. Във Висшето училище по мениджмънт превърнаха изпитите на студентите по кулинарни изкуства и хотелски мениджмънт в реална среща с бизнеса.
This is a modal window.
Желе от борови иглички, близалка със свинско и бонбони със сос от агнешко, сладолед от магданоз или мащерка предложиха бъдещите кулинари на първиа си изпит-изложение.
Николай Димитров участва с "Огнен заек", в който ефектът идва не от лютото, а от различните киселинни вкусове.
Николай Димитров, "Гастрономия и кулинарни изкуства": Човек трябва да се храни дотолкова, доколкото да се чувства добре и с храната, с която да се чувства щастлив.
Организацията на изложението също беше част от изпита.
Христо Петров, "Хотелски мениджмънт": Най-трудното е да преодолеем страха и притеснението от провала.
Инж. Ирина Петкова: Трябва да призная, че съм изключително доволна и щастлива от това, което студентите показаха - да, те се справиха успешно със задачата си.
Сега студенти и преподаватели очакват и инвеститори.