НОВИНИ

Първото заседание по делото срещу Йоан Матев ще бъде на 12 април

Софийският градски съд не уважи искането на адвокатите на Йоан Матев за прекратяване на съдебното производство и гледане на делото при закрити врата. Съдът насрочи първото заседание по делото за 12 април.

bnt avatar logo
от БТА
16:39, 20.02.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
първото заседание делото йоан матев април

Определението подлежи на обжалване и протест пред апелативния съд в 7-дневен срок. Матеве обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина от 2015 г. Днес се проведе разпоредителното заседание по делото, на което трябваше да се изчистят евентуални процесуални пречки за провеждането му.

Съдът позволи родителите да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци, като допусна поисканото от тях обезщетение от 400 000 лева. За заседанието на 12 април те ще бъдат призовани за свидетели заедно с още трима души. Адвокатите на Матев поискаха той да бъде преместен от ареста в затвора, както следва да бъде по закон.

Пред медиите адвокат Иван Томов обясни, че Матев има влошено здравословно състояние и в затвора ще има по-добро медицинско обслужване. Той допълни, че по делото има класифицирана информация, СРС-та, и затова защитата е поискала да се гледа при закрити врата.

Адвокатът каза, че защитата още не е решила дали да обжалва днешното определение на съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Вълчи Дол работи единственият дарак за прежда в Източна България
Във Вълчи Дол работи единственият дарак за прежда в Източна България
Синдикатът на служителите в затворите покани Цецка Цачева на протеста в събота
Синдикатът на служителите в затворите покани Цецка Цачева на протеста в събота