НОВИНИ

Пътуваща фотоизложба "​Обърни представите си"

"Обърни представите си" - призовава една пътуваща фотоизложба пред градинката "Кристал" в София. Тя представя лицата на много ромски студенти, бъдещи лекари, медицински сестри фармацевти и лаборанти, хора които постигат целите.

Мария Чернева
от Мария Чернева
20:21, 14.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

А сега те се обявяват против стереотипите, които заклеймяват една общност без причини. Те обърнаха своите образи и освен символичен, техният жест носи и друго послание - така както камерата, и ретината приема образите обърнати обърнати с краката нагоре. И мозъкът е този, който ги обръща в правилната посока. По същия начин предразсъдъците са в главите ни и променят начина по който виждаме света.

д-р Радосвета Стаменкова - изп. директор на Асоциация по семейно планиране: Т.е. същественото е невидимо за очите и идва от тук.
Димитър Димитров - програмен директор, Програма "Рома": Хората просто трябва да бъдат по отворени и да допускат непознатото до себе си.
Мирослав Ангелов - студент по медицина в МУ-София: Искаме да им покажем един облик на тази общност на образования на амбициозния на младия човек който е част от тази държава.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърничка беше спасена от бракониери в Ловешкия зоопарк
Сърничка беше спасена от бракониери в Ловешкия зоопарк
Русенци предлагат средство срещу ерозията на почвата
Русенци предлагат средство срещу ерозията на почвата