НОВИНИ

​Напрежение в Реформаторския блок заради президентските избори

Според лидера на ДСБ Радан Кънев този вот може да е последният, на който блокът да участва в този формат. Според повечето партии обаче, Реформаторският блок трябва да бъде стабилизиран и пътят е успешно представяне на вота. Днес партиите в коалицията съставиха контактна група, която ще обсъжда критериите за избор на кандидат-президентската двойка.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:49, 14.06.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

ДСБ продължават да настояват кандидатите за президент и вицепрезидент да бъдат излъчени на конгрес на Реформаторския блок, на който да бъде избран и единен лидер.

Радан Кънев - председател на ДСБ: Колегите от ДБГ и СДС отказват категорично, което по всяка вероятност означава, че президентските избори ще са последните, на които блокът ще се яви в този формат, ако успеем да стигнем до общ кандидат.

Останалите партии в блока са за конгрес след вота.

Димитър Делчев - ДБГ: Ние смятаме, че един обединителен конгрес, конгрес на триумфа на Реформаторския блок трябва да се подготви внимателно.
Радан Кънев - Ако не се проведе конгрес, вие ще участвате ли с останалите партии във формат Реформаторски блок на изборите? - На президентските избори ще направим възможното да бъдем заедно или поне да не си пречим.

След президентските избори споразумението на блока е изчерпано. То изтича с пълен цикъл избори и така като гледам - всеки ще си поеме по пътя, което за ДСБ е по-скоро облекчение.

Димитър Делчев: Ние сме много внимателни към хора, които казват, че РБ е изчерпан проект, а в същото време предлагат съюзен конгрес, някак си двете неща си противоречат като логика, РБ трябва да бъде стабилизиран и да става все по-силен, а пътят е през едно успешно представяне на президентските избори.

В петък за първи път се събира контактната група, която ще обсъжда профила и програмата на кандидат-президента на реформаторите.

Любен Петров - СДС: Надявам се разумът да надделее, затова се събират експерти от различни групи, за да може всеки на експертно да даде своите предложения.

Дали реформаторите ще постигнат консенсус, ще стане ясно в следващите седмици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дискусия за предстоящите президентски избори
Дискусия за предстоящите президентски избори
Модернизация на пречиствателна станция Златни пясъци
Модернизация на пречиствателна станция "Златни пясъци"