НОВИНИ

Размяна на обвинения между БСП и ГЕРБ за спрени евросредства

БСП твърдят, че заради злоупотреби Европейската комисия спира близо милиард и 100 млн. лева за страната ни, предназначени за земеделие. Това съобщи лидерът на левицата Корнелия Нинова. Земеделският министър Десислава Танева определи твърденията на БСП като жалък предизборен трик. Във Фейсбук тя посочи, че от министерството вече са опровергали тази спекулация. В специално изявление в парламента от ГЕРБ определиха казаното от БСП като лъжа.

Вера Александрова
от Вера Александрова Надежда Василева
19:12, 14.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на БСП: Край на мита "на тях им ги спираха, на нас ни ги пускат". Тези пари около милиард и 100 млн. ще бъдат покрити от националния бюджет. Следващата стъпка е този разход, на предвиден в националния бюджет, да бъде покрит със заем. Това ви е подаръкът от правителството на Бойко Борисов - заеми и дългове, които ЕК пари няма да възстанови, защото фирми , процедури, обръчи от приближени до правителството оползотворяват европейски средства не по предназначение, да си го кажа директно - крадат.
Мария Белова - ГЕРБ: Меко казано, това е една грозна лъжа, и ако не беше толкова жалко, щеше да бъде смешно. Такива писма за спрени средства и санкции няма. Явно мандатът на правителството на Орешарски беше крайно недостатъчен на БСП лява България да разбере как се управляват евросредства и кабинетът Борисов 2 го показа - 99 процента усвояване на евросредства.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът е съпричастен с трагедията в Орландо
Светът е съпричастен с трагедията в Орландо
Елена Поптодорова: Коалициите в САЩ са нещо непознато
Елена Поптодорова: Коалициите в САЩ са нещо непознато