НОВИНИ

​Започват летните ремонти в София

От утре затварят ул. "Богатица" в участъка от бул. "Арсеналски" и ул. "Димитър Хаджикоцев". До края на юни ще започнат ремонтни дейности на още 3 основни булеварда и улици. Кои са критичните точки вижте в репортажа на Мина Пенкова.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
18:12, 14.06.2016
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Двата ремонта, които ще предизвикат най-големи затруднения в движението, са на бул. "Черни връх" и на ул. "Богатица". Останалите са ул. "Монтевидео", "Козлодуй", бул. "Витоша", бул. "Владимир Вазов" и ул. "Обиколна".

Улица "Богатица" в район Лозенец ще бъде напълно ремонтирана. Поетапно ще бъдат затваряни отсечки от бул. "Арсеналски" до бул. "Джеймс Баучър"

Паважната настилка ще бъде изцяло премахната, ще бъде изградена топлопреносна мрежа, водопроводи и канализация, ще има ново улично осветление и тротоари.

Любомир Дреков: Пътното платно няма да го разширяваме за сметка на това да успеем да осигурим минимум метър и петдесет ширина на всеки един от двата тротоара, които изграждаме в момента. Това не е така, което създава, разбира се, предпоставки за много сериозни инциденти.

До края на юни ще започнат ремонти в още три участъка. На ул. "Козлодуй" освен пътната настилка ще бъдат изградени нови тротоари и осветление. Предстои да бъде завършен и бул. Витоша от НДК до Южния парк. Трамвайните релси ще бъдат заменени с нови, намаляващи шума, а велоалеята ще бъде продължена до началото на парка.Ще бъде завършена и улица "Обиколна" в квартал "Дружба". Вече е започнал ремонтът на ул. "Монтевидео". Основен ремонт очаква и булевард „Владимир Вазов", с изключение на няколко отсечки.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Там, където съвпада с изграждането на новата метростанция няма да бъде реконструиран, т.е. няма два пъти да се прави една и съща дейност.

В началото на юли ще бъде затворен и бул. "Черни връх". Тогава ще започне последният етап от разширението на булеварда от улица "Сребърна" до "Южната дъга". Въпреки, че основната работа по ремонтите в София е предвидена за лятото, кметът на столицата предупреди, че те ще продължат и след септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцката звезда Никос Вертис специално за БНТ преди първия си концерт у нас
Гръцката звезда Никос Вертис специално за БНТ преди първия си концерт у нас
Очаква ли ни нов бум в цените на жилищата?
Очаква ли ни нов бум в цените на жилищата?