НОВИНИ

Пуснаха пробно трамваите по ул. „Граф Игнатиев“ в столицата

В 9 ч. тази сутрин пуснаха тестово трамваите по ремонтираното трасе на ул. „Граф Игнатиев“. Тестът ще продължи 72 часа, без да се превозват пътници през това време. Очаква се по Коледа хората да могат да използват трамваите по трасето нормално. А окончателно ремонтът ще проключи в средата на март.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:43, 28.11.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Минувачите по ул. „Граф Игнатиев“ посрещнаха първия трамвай по новото трасе с викове „Ура“. Пробното пускане на трамваите събра публика и се превърна в атракцията на деня. Проверката се извършва от дружеството Столичен електротранспорт.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта към Столичната общината: Проверява как е изпълнена релсовия път, как е изпълнена.
;

Той обясни, че проверката цели да установи как е изпълнен релсовият път и контактно-кабелната мрежа, как са направени спирките и как преминават трамваите, така че всичко да е проверено, преди да се возят пътници.

След дъждовете и снега на места по ремонтираната улица се появиха локви. От общината все още не коментират качеството на проекта.

Николай Стойнев, зам.-председател на Столичния общински съвет: Можем да кажем, че обектът е готов, когато минат всички приемателни комисии, когато ДНСК излезе с разрешение за ползване на тази улица.

Загражденията, които бяха поставени преди ремонта, също са отстранени, но изпълнителите си запазват правото при необходимост отново да ги поставят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Путин обвини украинския президент в организиране на провокация
Владимир Путин обвини украинския президент в организиране на провокация
Временно е преустановено преминаването през ГКПП „Кайнарджа“
Временно е преустановено преминаването през ГКПП „Кайнарджа“