НОВИНИ

Няма голям интерес към приемната за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“

От Столичната община ще осигурят възможно най-удобната връзка със софийската планина Витоша директно от станция на метрото. На днешното заседание на Столичния общинския съвет беше решено да бъде изградена обща станция на метрото и на Симеоновския лифт. Решението позволява общината да получи разрашение за удължаване на въжената линия. Става дума за 11 дка частни терени, през които ще мине бъдещото трасе. Вече е ясно и кои предложения на търговците по ул. „Граф Игнатиев“ са приети и как общината ще подпомогне бизнеса след отварянето на улицата.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:25, 22.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Малина Едрева от ГЕРБ не отрича,че бизнесът е притеснен от дългия ремонт на ул. „Граф Игнатиев“, но общината била в постоянен и активен диалог с търговците.

Малина Едрева, ГЕРБ: Организирахме контактен център , който е на мястото на строителната площадка и всеки четвъртък от 10:45 ч., докато има въпроси на място строителят и надзора отговарят на конкретни въпроси.

Интересът към приемната на ул. „ген. Паренсов“ обаче не е голям. До нея се стига по кална пътека, липсва и обозначителна табела. Миналата седмица въпроси са задали 7 души, а днес са постъпили само два .

Георги Гигов, проектов мениджър в „Джи Пи Груп”& Кога ще се махнат оградите и каква е процедурата по запазването на английските дворове по сградите?
;

Следващият четвъртък приемната ще бъде преместена на ул. „Хан Крум“. Има и обещание за безплатни реклами в трамваите.

Дафина Тодорова, собственик на магазин за чанти: Тепърва от реклама нямам нужда, имам нужда някой да ми облекчи в момента проблематичното вършене на работата ми.

Според БСП основната причина за фалиралите магазини е подвеждането по отношение на сроковете.

Милка Христова, БСП: И при една яснота, бизнесът можеше да реорганизира своята дейност, така че да не е в ситуацията, в която в момента се намира.

След няколкото обявени и неспазени срокове за пускането на трамвая по ул. „Граф Игнатиев“, от Общината вече не се наемат с точна дата. Само обещават, че това ще се случи преди Нова година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощувките в Пловдив са се увеличили с 10% в сравнение с миналата година
Нощувките в Пловдив са се увеличили с 10% в сравнение с миналата година
Служители от пристанище Варна-Запад протестираха за по-високи заплати
Служители от пристанище Варна-Запад протестираха за по-високи заплати