НОВИНИ

Ще се явят ли заедно на евроизборите Симеонов и Сидеров

Изненадващо миролюбиви един към друг бяха днес коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов. Симеонов се върна като редови депутат в ПГ на "Обединени патриоти". Следващият спорен въпрос между тях е ще се явят ли заедно на евроизборите през май. За Сидеров решението закъснява, а за Симеонов въпросът не е на дневен ред.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
20:14, 22.11.2018
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

На истинска атака от страна на журналистите с въпроса как ще работят заедно в парламента бяха подложени Валери Симеонов и Волен Сидеров. Въпросът придоби актуалност след като стана ясно, че Сидеров не е подписал номинацията на предложената от Симеонов за вицепремиер Марияна Николова и вчера не участва в нейния избор.

Валери Симеонов, депутат от ПГ на "Обединени патриоти": Достатъчно дълго време сме работили с Волен Сидеров, така че надявам се да работим и занапред. Няма такава група, в която да няма конфликти и противоречия.

Волен Сидеров, председател на ПГ на "Обединени патриоти": Когато съм го критикувал критиките са били в неговата функция на вицепремиер. Последното на света ми е желанието да се карам с някой от двамата си партньори.

Сидеров отрече, че е поискал да води листата на Патриотите за Европарламента, а само е попитал дали коалицията ще върви заедно към тези избори през май.

Волен Сидеров, председател на ПГ на "Обединени патриоти": Не съм подписал номинацията на г-жа Николова, защото не познавам тази жена, не знам на какво е способна и тя изведнъж ми се предлага - само затова.

Валери Симеонов, депутат от ПГ на "Обединени патриоти": Не е необходимо да се подпише номинацията, това е заложено в нашето политическо споразумение Така че, няма драма в това - г-н Сидеров не гласува, значи не приема тази номинация.

Двамата коалиционни партньори неглижираха факта, че с идването си Валери Симеонов седна на обичайното място на Волен Сидеров на първия ред, като председател на Парламентарната група. Но на въпроса дали смята, че Сидеров трябва да бъде сменен на този пост, Симеонов заяви, че не може да отговори засега. А за поуките си на излизане от изпълнителната власт сподели:

Валери Симеонов, депутат от ПГ на "Обединени патриоти": Аз си поех отговорността, дойдох тука, някои да ми обяснят какъв кокал съм държал аз в устата си и колко ми е коствало тази година и половина.Просто ще си имаме с някои тука други народни представители разговори и някой от тях ще продължат в съда.

Валери Симеонов не уточни за кои депутати става дума.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетната комисия прие на второ четене Бюджет 2019, бюджетите на НОИ и НЗОК
Бюджетната комисия прие на второ четене Бюджет 2019, бюджетите на НОИ и НЗОК
Отношението на българите към Бюджет 2019
Отношението на българите към Бюджет 2019