НОВИНИ

Президентът беше домакин на наградите "Най-голям корпоративен дарител''

По традиция, президентската институция беше домакин на церемонията, на която Българският дарителски форум за 13-та поредна година връчи наградите в конкурса "Най-голям корпоративен дарител". За личност, допринесла за развитие на дарителството в България, тази година беше определен Игнат Канев, управител на благотворителна фондация, носеща неговото име.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:38, 22.11.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Игнат Канев е българин, който от години живее в Канада. Има успешен бизнес в строителството и търговията с автомобили. Богатството му се оценява на над 1 млрд. долара. Заедно със съпругата и двете си дъщери основават фондация "Канев". Благодарение на дарените от тях средства в Русенския университет е построен"Канев център", открити са две нови болнични отделения.

Фондацията подпомага със стипендии студенти отличници в Русенския университет, а в родното село на Игнат Канев е построен културен дом.

Румен Радев, президент на Република България: Не е просто достатъчно да даряваш някакви средства,трябва да даряваш сърце преди всичко, да даряваш надежда и да споделяш средства, време, идеи, труд, но да правиш обществото по-съпричастно към идеята за една по-хуманна, по-цивилизована, по-модерна България.

В десет отделни категории бяха отличени компании, които трайно и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи.

Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум: Благодаря на Дарителския форум и най-вече на членовете на БДФ за това, че с членството си в нашата организация допринасят с общи усилия за това дарителството в България да се развива.

Тази година беше добавена и нова категория в конкурса - за "най-добра програма на местен дарител". Целта е да се даде публичност и на малките по обем, но със значим принос за общините дарителски инвестиции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Има сериозен ръст на инвестициите за последната година
Борисов: Има сериозен ръст на инвестициите за последната година
Сблъсъци в Белгия заради протести на жълтите жилетки за горивата
Сблъсъци в Белгия заради протести на "жълтите жилетки" за горивата