НОВИНИ

Собствениците на магазини по ул. "Граф Игнатиев" настояват за компенсации

За компенсации настояват собствениците на магазини и заведения по столичната улица "Граф Игнатиев", а причината е дългият ремонт, който проваля бизнеса им и много от тях са пред фалит. Голяма част от магазините и заведенията вече са затворили. В момента се провежда среща между представители на Столичната община и търговците от улица "Граф Игнатиев".

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:17, 09.11.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В Софийската библиотека вече започна разговорът за проблемите на бизнеса в района на ул. "Граф Игнатиев". Освен десетки търговци, тук е и зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев и зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Присъстват и представители на фирмата-изпълнител на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

От Общината са категорични, че проблеми с бизнеса има и единственият начин да се решат е чрез дискусии. Интересът към срещата е много голям.

Като проблем от бизнеса от очертават нарушената комуникация, заради което една от мерките на Общшината е откриването на телефонна линия, на която жителите на София да подават сигнали за проблеми предизвикани от ремонта и да получават информация за графика. Дали обаче ще има обезщетения и какви, още не е ясно.

;

Един от представителите на бизнеса освен ясен график и отчетност, ще поиска ежедневно присъствие на общината на обекта и удължаване на работното време на изпълнителя с цел по-бързо приключване на обновяването на централната градска част.

Според него ще е добре, ако от общината помислят и за безплатно тротоарно право за собствениците на заведения за известно време след края на ремонта. За да си стъпят по-бързо на краката от бранша искат и безплатни реклами на страдащия бизнес по общински билбордове, както и предоставяне на безплатни паркоместа. С кои от тези предложения ще се съгласи общината ще стане ясно след края на срещата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ректорът на Варненския технически университет беше уличен в плагиатство
Ректорът на Варненския технически университет беше уличен в плагиатство
Близо 600 хиляди лева са раздадените бонуси в Агенцията по вписванията
Близо 600 хиляди лева са раздадените бонуси в Агенцията по вписванията