САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

​МРРБ извършва проверка на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в София

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството извършва проверка на ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“. Той е част от финансирания с над 41 млн. лв. от програмата проект на Столична община „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централна градска част на гр. София“. Общата му стойност е 46 078 473 лв., като близо 5 млн. лв. са собствени средства на общината, съобщиха от МРРБ.

от БНТ
15:14, 09.11.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
​мррб извършва проверка ремонта граф игнатиев софия

В момента експертите на министерството извършват документална проверка на една от дейностите по проекта, като ще бъде направен преглед и на строителните книжа. След това ще бъде извършена и на място.

Проверката се прави във връзка с подаден сигнал от гражданската организация „Спаси София“ относно материала на поставена подложка на трамвайните линии. Управляващият орган на програмата ще се произнесе дали са спазени изискванията за изпълнение на проекта, ако тази дейност е финансирана с безвъзмездните европейски средства.

Хода на проверката беше обсъден днес между заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на управляващия орган на ОПРР Деница Николова, представители на „Спаси София“ и заместник-кмета на Столична община Евгени Крусев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Цецка Цачева разпореди проверка за раздадените бонуси в Агенцията по вписванията
Цецка Цачева разпореди проверка за раздадените бонуси в Агенцията по вписванията
Трима са кандидатите за къщата на Яворов освен Столичната община
Трима са кандидатите за къщата на Яворов освен Столичната община