НОВИНИ

Путин почете паметта на Ислам Каримов

Руският президент Владимир Путин посети Узбекистан, за да почете паметта на Ислам Каримов. В Самарканд, където починалия президент беше погребан, Путин се срещна с вдовицата му Татяна и дъщеря му Гулнара. Руският лидер разговаря и с евентуален наследник на Каримов - премиера Шавкат Мирзийоев, който заяви, че Узбекистан желае да поддържа стратегически отношения с Москва. От Кремъл описаха визитата на Путин като частна.

bnt avatar logo
от БТА
18:40, 06.09.2016
Чете се за: 00:20 мин.
По света
путин почете паметта ислам каримов

Узбекистанският премиер Шавкат Мирзийоев, смятан от мнозина за евентуалния приемник на починалия дългогодишен президент Ислам Каримов, заяви пред руския президент Владимир Путин, че страната му желае да поддържа и развива стратегическите отношения с Москва, предаде Ройтерс. "Вашата визита днес ни говори много и ние сме изключително благодарни", каза Мирзийоев на среща с Путин в Самарканд.

"Нашите външнополитически отношения с Руската федерация са отношения на стратегическо партньорство и ние желаем да продължим да развиваме тази структура, която вие сте градили в продължение на много години с Ислам Абдуганиевич (Каримов)", допълни узбекистанският премиер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филипинският президент се извини за обидното изказване по адрес на Обама
Филипинският президент се извини за обидното изказване по адрес на Обама
Клавирното дуо Димитров - Генова с нов диск
Клавирното дуо Димитров - Генова с нов диск