НОВИНИ

Работодателите се обявиха против увеличаване на осигурителната тежест

Работодателите се обявиха против някои от промените в данъчните закони и конкретно срещу вдигането на максималния осигурителен доход. Те поискаха подкрепа от вицепремиера Валери Симеонов на среща в Министерския съвет. Симеонов се съгласи с исканията им и обеща съдействие.

Николай Минков
от Николай Минков
18:43, 22.10.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Работодателите се обявиха срещу няколко законодателни мерки, които според тях ще доведат до намаляване на икономическия растеж и увеличаване на данъчната тежест.

Бизнесът категорично се обяви против това да се повиши максималният осигурителен праг от 2600 на 3000 лв., да плащат първите 3 дни от болничните и да ги задължават да назначават хора в неравностойно положение.

Кирил Домусчиев: Не можем да допуснем като почнем от малките и средни предприятия, стигнем до големите, да плащаме допълнителни косвени данъци и да получат допълнително увеличаване на осигурителната тежест.
Васил Велев, АИКБ: Категорично се обявихме против квотите за инвалиди в предприятията, защото по този начин не се решава проблемът, а проблемът с тяхното интегриране се решава с адаптиране на работните им места, със създаване на насърчителни мерки за работа от тях и интегриране в обществото, а не чрез квоти и забрана за освобождаване.

От името на НФСБ Валери Симеонов подкрепи тезите на работодателите.

Валери Симеонов, вицепремиер: Ние сме категорично против увеличаване на максималния осигурителен праг. Смятаме, че това е много сериозно нарушение на предизборната програма на коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти да не се променят данъците в 4-годишния период на управление. Както виждате още няма година и половина ние вече посягаме върху тази тема и увеличаваме данък.

Симеонов се ангажира депутатите от Националния фронт да внесат законодателни промени, облекчаващи издаването на 5-годишни работни визи за наследниците на българските изселници в държави извън ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дечо Дечев за проектобюджета за НЗОК: Пробойните в Касата ще намалеят драстично
Дечо Дечев за проектобюджета за НЗОК: Пробойните в Касата ще намалеят драстично
Сидеров: Оставката на Валери Симеонов ще заздрави коалицията
Сидеров: Оставката на Валери Симеонов ще заздрави коалицията