НОВИНИ

Единият от пострадалите в Раднево: Бяхме заплашвани, докато лежахме в болницата

Две от пострадалите при инцидента в Раднево момчета тази сутрин бяха изписани от болницата. Те благодариха за подкрепата на своите съграждани и настояха биячите им да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Георги и Цецо заявиха, че все още не са се възстановили напълно, но тази вечер ще присъстват на поредния протест в Раднево.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
15:45, 09.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Георги и Цветелин разказаха, че инцидентът станал за минути. Един от ромите отнел предимството на техния автомобил и така възникнал спорът.

Те се разделили без проблеми, когато изведнъж били нападнати и пребити.Те са убедени, че и този път побоят е щял да бъде прикрит, както всички останали извършвани от ромската фамилия.

Цветелин - пострадал: Ако беше станало някъде на не видно място, със сигурност. Обаче просто се случи на места, които има много хора и нямаше как просто.

Двете момчета категорично отрекоха да са имали някакви взаимоотношения с фамилията на Калчо Иванов - Сурай. Познавали се със сина му.

Георги - пострадал: В смисъл засичали сме се с едно от момчетата във фитнес залата, но не сме както казаха, че сме си ходили на гости и не знам си какво сме деляли нещо. Други твърдяха, че сме деляли някакви територии - там наркобосове сме били - пък то няма нищо такова.

Георги призна, че след побоя, когато са били още в тежко състояние в болницата, са били заплашвани от близки на ромите.

Георги - пострадал: Чуваше се, че са подготвяли група от роми, които са идвали да ни довършат тук, но нещо ги е спряло.

Пострадалите се надяват биячите им да получат най-строги наказания.Те благодариха на хората, които са ги подкрепили, но осъдиха безредиците на протеста в Раднево.

Цветелин - пострадал: Искаме да им благодарим, че се застъпиха за нас и всичко да протече по мирния път - няма нужда от агресия.

Третото пострадало момче Живко Жеков, който претърпя животоспасяваща операция, остава за лечение в болницата. Състоянието му е стабилно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шествието Безсмъртният полк в България
Шествието "Безсмъртният полк" в България
Животновъди блокираха главния път Пловдив-Стрелча
Животновъди блокираха главния път Пловдив-Стрелча