НОВИНИ

Разчистват улиците във Варна от стари автомобили

Над 400 изоставени автомобила ще бъдат принудително вдигнати от тротоарите и паркингите във Варна. Собствениците им вече са информирани за това и, ако желаят да запазят колите си, имат срок от две седмици да ги преместят.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Анастас Маринов
17:14, 16.11.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

На репатриране подлежат автомобили, които не са минали технически преглед през последните две години. Това се установява по датата на стикера, поставен на предното стъкло и справка в ДАИ. На такива превозни средства се поставя жълт стикер, който информира, че ще бъдат преместени. Преди колите да бъдат преместени, собствениците им имат две седмици да решат какво да правят с тях.

инж. Младен Иванов – директор на “Общински паркинги и Синя зона”:
"Той може да го съхранява в частен имот. Вторият е да го възстанови в движение, тоест да мине технически преглед. И трети вариант – да го предаде за разкомплектоване, тоест да го предаде за скрап."

Веднъж извозени на паркинга за стари автомобили, колите ще останат там за 3 месеца – срок, в който собствениците могат да си ги върнат, но ще трябва да платят между 22 и 27 лева. Непотърсените превозни средства ще бъдат рециклирани. Извозването става бавно, тъй като във Варна има само два “паяка”.

инж. Младен Иванов – директор на “Общински паркинги и Синя зона”:
"За мое съжаление вече не са първа младост и аварират доста често. Но планираме догодина да закупим още три. "

Всеки от паяците може да извозва до 15 коли на ден. Общинските служители работят и по сигнали за стари автомобили, които заемат място на паркингите. Сигнали се приемат на телефон 052 820 921 или на електронна поща signali@varna.bg. Всеки от паяците може да извозва до 15 коли на ден. Общинските служители работят и по сигнали за стари автомобили, които заемат място на паркингите. Сигнали се приемат на телефон 052 820 921 или на електронна поща signali@varna.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Няма нищо по-лошо от политиката на празния стол
Борисов: Няма нищо по-лошо от политиката на празния стол
Обновиха най-натоварения участък от Околовръстния път в София
Обновиха "най-натоварения участък" от Околовръстния път в София