НОВИНИ

Разкрита е престъпна група за финансови измами за стотици хиляди левове

ГДБОП разкри организирана престъпна група за финансови измами за стотици хиляди левове. На трима души са повдигнати обвинения за финансови престъпления, извършени в Стара Загора и в София. Задържани са 72 часа. Групата е действала от януари 2014 г. и е извършила измами за стотици хиляди левове, по схемата с фиктивен финансов посредник при купуването на търговски дружества.108 арестувани при мащабна полицейска операция в страната. Акцията е започнала снощи и в нея са участвали всички униформени и оперативни работници от областните дирекции, както и жандармерията. Проверени са повече от 4 500 души и 2 400 автомобила. Операцията ще приключи в понеделник. Където е необходимо, засиленото полицейско присъствие ще стане постоянно. Продължава и издирването на убийците на Веселин Стоименов и Александър Антов, които бяха разстреляни преди дни в София. Полицията работи по няколко версии, финансов мотив е водещата версия и за двете убийства.

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 13.01.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
Старши комисар Константин Димитров- заместник-директор ГДНП: Дали от конкуренция в бизнеса, дали от чисто други мотиви на отделни лица, които са засегнати. Това тепърва ще се изяснява. В момента се прави как да ви кажа финансовов профил и на двете.. по-точно те са няколко фирми, както на Антов, така и на Стоименов.

Спасени бежанци

111 бежанци са спасени от удавяне тази сутрин в река Марица. Забелязани са от граничен патрул от Ново село. Повечето от тях са деца. Все още не се знае дали са от иракски или сирийски произход. Вероятно те са били прекарвани през цялата нощ с лодки по реката от Гърция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Живи човешки съкровища на Явор Бобев
"Живи човешки съкровища" на Явор Бобев
Стига вече, каза Бъчварова на коментарите, свързани с работата на МВР
"Стига вече", каза Бъчварова на коментарите, свързани с работата на МВР