Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Румяна Арнаудова: Разследването срещу Ценко Чоков е образувано преди 2 месеца

Разследването срещу Ценко Чоков е образувано преди 2 месеца и активно са събирани доказателства. Спрямо групата са прилагани срс-та, каза за БНТ говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Пенка Ангелова
от Пенка Ангелова
02:00, 01.01.1970
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
румяна арнаудова разследването ценко чоков образувано месеца

Акцията е била предварително планирана. Извършени са близо 50 претърсвания изземвания и обиски, за повечето от тях е взето предварително разрешение от съдия.

Безпрецедентно - по предварителна молба на прокуратурата, в Галиче са отишли 2-ма съдии от Специализирания съд, пред които на място се разпитват свидетели, каза още Арнаудова.

Засега от прокуратурата не казват за колко случая се разследва групата и какви са те. Но данни за започване на разследването са дошли както от ревизията на стари преписки, така и по-пресни сигнали срещу Чоков, синовете му и техни приближени

В рамките на 24 часа прокуратурата ще прецени кои от дванайсетте задържани ще бъдат обвинени и ще се поиска постоянен арест. Чоков вероятно ще бъде привлечен като ръководител на престъпната група.

Проверява се дали последните палежи имат връзка с дейността на групата, но Арнаудова е категорична, че те не са повод за акцията в Галиче, която е била планирана отдавна.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Има струпване на повече от един случай, касае се за трайно установена престъпна практика. Има свидетелски показания, писмени доказателства и в момента, по време на претърсванията са иззети голямо количество документи и телефоните на заподозрените за участие в престъпната група. Намерени са пари. Така че имаме и писмени и веществени доказателства, които ни дават основание да приемем, че се касае наистина за организирана престъпна група, която е действала на територията на Галиче.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени